Notice: Undefined index: cperpage in /home/drmadik1/public_html/wp-content/themes/savis1/functions.php on line 199

Notice: Undefined variable: output in /home/drmadik1/public_html/wp-content/themes/savis1/functions.php on line 269

Notice: Undefined variable: f_tags in /home/drmadik1/public_html/wp-content/themes/savis1/functions.php on line 270

Notice: Undefined variable: showdots in /home/drmadik1/public_html/wp-content/themes/savis1/functions.php on line 271

Notice: Undefined variable: aditional_tags in /home/drmadik1/public_html/wp-content/themes/savis1/functions.php on line 274

Notice: Undefined variable: aditional_tags in /home/drmadik1/public_html/wp-content/themes/savis1/functions.php on line 277

Notice: Undefined variable: aditional_tags in /home/drmadik1/public_html/wp-content/themes/savis1/functions.php on line 280

Notice: Undefined variable: post in /home/drmadik1/public_html/wp-content/themes/savis1/functions.php on line 289

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/drmadik1/public_html/wp-content/themes/savis1/functions.php on line 289

Notice: Undefined variable: post in /home/drmadik1/public_html/wp-content/themes/savis1/functions.php on line 289

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/drmadik1/public_html/wp-content/themes/savis1/functions.php on line 289

Notice: Undefined variable: more_link_text in /home/drmadik1/public_html/wp-content/themes/savis1/functions.php on line 289
نخاع چیست؟ ستون اصلی بافت عصبی که به مغز متصل| دکتر مهدی کرمی

نخاع چیست؟

23/09/2020 17:55

نخاع چیست

ستون اصلی بافت عصبی که به مغز متصل است، نخاع در داخل کانالی از مهره‌ها قرار دارد و اعصاب نخاعی از آن سرچشمه میگرند. نخاع از از الیاف عصبی تشکیل شده است که تکانه هایی را به مغز منتقل می‌کند و مانند مغز، توسط سه بافت پوشانده شده است. فضای بین بافت‌های بیرونی و میانی با مایع مغزی نخاعی (مایعات مغزی نخاعی) پر شده است، مایعی بی‌رنگ و شفاف که از نخاع در برابر شوک ناخوشایند محافظت می‌کند. همچنین نخاع به سادگی به عنوان بند ناف نیز شناخته می‌شود.

چگونه کار می‌کند

مغز و نخاع با هم کار می‌کنند. نخاع رابط بین مغز و اعصاب موجود در بدن است. 31 جفت انواع رشته عصبی از نخاع نشات میگرند که عبارتند از 8 رشته برای گردن، 12 رشته برای سینه، 5 رشته برای ناحیه کمر، 5 رشته برای ناحیه ساکرال و یک رشته برای کوکایژل. این رشته‌ها نخاع و مغز سیستم عصبی را تشکیل می‌دهد.

به بدن چه اجازه‌ای می‌دهد؟

در کل نخاع به بدن اجازه حرکت میدهد، درجه حرارت گرمی و سردی، لرزش، احساسات تند و کسل کننده را کنترل میکند. احساس در بازوها و پاها و فشار خون، ضربان قلب و دمای بدن را کنترل میکند. عملکردهای بدن، مانند تنفس، دفع ادرار (دفع ادرار) و حرکات روده را کنرتل می‌کند. هنگام حرکت بدن، پیام‌ها از مغز به پایین آن منتقل می‌شوند. پیام‌ها همچنین نخاع را به مغز متصل می‌کنند تا فرد بتواند احساسی را درک کند.

اعصابی وجود دارد که از نخاع مشعب می‌شوند. به آنها اعصاب نخاعی گفته می‌شود. اعصاب به پنج بخش اصلی (از بالا به پایین) تقسیم می شوند: گردن، قفسه سینه، کمر ، ساکرال و کوکسیژئال و این اعصاب بسیار شکننده هستند.

آسیب نخاعی چیست

به آسیب و صدمه وارد شده به نخاع، را آسیب نخاعی می‌گویند.  آسیب نخاعی، نوعی آسیب بسیار جدی است که، تأثیرات قابل توجهی را بر بسیاری از جنبه‌های زندگی روزانه فرد مصدوم دارد. طناب نخاعی مجموعه‌ای از اعصاب و بافت‌های دیگر است که مهره‌های ستون فقرات از آنها محافظت می‌کند. اگر این این مهره ها در اثر تصادف یا برخورد فیزیک شدید آسیب ببینند ممگن است این آسیب به طناب نخاع رسیده و مشکلات جدی را برای فرد مصدوم به بار آورد.

آسیب‌های نخاعی بسته به نوع فلج کنندگی آن به دو نوع تقسیم میشوند.

1-پاراپلژی

آسیب پاراپلژی، بيماری است که منطقه آسيب نخاعی در ناحيه سينه، کمر، يا اندم تحتانی باشد. اين بيماران حس و حرکت تنه و اندام‌های تحتانی خود را از دست می‌دهد.

2-تتراپلژی

آسیب تتراپلژی بيمارانی هستند که از ناحيه گردن صدمه ديده‌اند و کنترل حس و حرکت اندام فوقانی، تنه و اندام تحتانی خود را از دست داده‌اند.

درمان آسیبهای نخاعی

متأسفانه هیچ راهی برای درمان آسیب به نخاع وجود ندارد. اما پزشکان به طور مداوم در روی درمان‌های جدید، (از جمله پروتز و داروهایی)، کار می‌کنند. در عین حال، جراحی بر جلوگیری از آسیب بیشتر و توانمند سازی افراد مبتلا به صدمه نخاعی به بازگشت به زندگی فعال میتواند مفید واقع شود.

دکتر مهدی کرمی جراح نخاع

یکی از توانایی‌های دکتر مهدی کرمی در درمان آسیب‌های نخاعی و همچنین جراحی و درمان تومور نخاعی می‌باشد. جهت آشنایی بیشتر و بهتر با خدمات درمانی ایشان می‌توانید به بخش بیماری‌های درمان شده وبسایت ایشان مراجعه کنید.

دکتر مهدی کرمی متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات

منبع:

1

2

 

آخرین دیدگاه ها

هنوز نظری درج نشده است. شما اولین نفر باشید.

ثبت دیدگاه شما

Notice: Undefined variable: aria_req in /home/drmadik1/public_html/wp-content/themes/savis1/comments.php on line 77

Notice: Undefined variable: aria_req in /home/drmadik1/public_html/wp-content/themes/savis1/comments.php on line 80

نظر خود را درباره این مطلب بنویسید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *